Acerola – naturalna wit.C

Acerola należy do owoców o najwyższej zawartości naturalnej Witaminy C już 1g (1/2 płaskiej łyżeczki) sproszkowanego, osuszonego i zmielonego owocu wiśni Acerola dostarcza organizmowi 225 mg naturalnej Witaminy C. Jest to równowartość aż 6 cytryn!!!

Dzięki wysokiej zawartości bioaktywnych substancji roślinnych i mineralnych jest łatwo przyswajalna i wielokrotnie skuteczniejsza niż syntetyczne Witaminy C.

Niepojęte jest jak łatwo udaje się przemilczeć fakt istnienie tak dobrego źródła witaminy C jakim jest owoc wiśni Aceroli.Oficjalnie uważa się, że dzienne zapotrzebowanie na witaminę C wynosi 60mg. Według badacza witamin Linusa Paulinga, dwukrotnego laureata nagrody Nobla to kompletne nieporozumienie. Stwierdził on, że taka ilość może wystarczyć by jedynie zapobiec szkorbutowi. Nadmiar witaminy C samoczynnie wydalany jest z organizmu i nie można tutaj mówić o jakimkolwiek przedawkowaniu w przypadku naturalnej witaminy C.

Social tagging: > >

Comments are closed.